Calamiteitenbegeleiding

Asbest calamiteitenbegeleiding 

 

Calamiteitenbegeleiding door Best4best

Een asbestcalamiteit, een asbestbrand of een asbestincident komt nooit gelegen, Best4best weet dat als geen ander en wij hebben flexibiliteit en ondersteuning dan ook hoog in het vaandel staan. Wij staan 24 uur per dag, 365 dagen per jaar voor u klaar. Best4best zorgt voor een volledige begeleiding bij een asbestcalamiteit.

Heeft u een calamiteit? Bel dan nu 0517 45 23 23

Gezondheidsrisico bij asbest

Een storm, een brand, illegaal gedumpt asbestmateriaal, een verbouwing of een sloop. Dit zijn allemaal situaties waarbij (onbedoeld) asbestvezels vrij kunnen komen die voor een gezondheidsrisico kunnen zorgen ter plekke, maar ook voor de nabije omgeving.

Het komt nog te vaak voor dat er tijdens werkzaamheden per ongeluk en onbedoeld asbest beschadigd wordt. Bijvoorbeeld als een bewoner zelf besluit de badkamer of keuken te renoveren en hierbij een oud vloerzeil of plafond gaat verwijderen. Deze acties waarbij asbest beschadigd of onbewust verwijderd wordt hebben vaak grote (financiele) gevolgen. Het is daarom altijd raadzaam om vooraf door een expert vast te laten stellen of er asbest aanwezig is als u werkzaamheden uit wil voeren aan een pand van voor 1994. Asbest is met het blote oog namelijk niet vast te stellen! De sanering van asbest in toegepaste staat is altijd goedkoper dan wanneer dit per ongeluk beschadigd of verwijderd is.

Asbesthoudende toepassing die vaak onbewust beschadigd worden:

  • Asbesthoudend vloerzeil, te herkennen aan de witte ‘papierachtige’onderlaag
  • Asbesthoudend plafond, komt voor als dunne harde grijsachtig beplating (hechtgebonden) en niet hechtgebonden zachtere witte/ grijsachtige plaat.
  • Koord achter gevelkachel, achter een gevelkachel zit vrijwel altijd een wit koord geklemd. Dit zijn vaak asbesthoudende koorden

Bij de beschadiging van asbesthoudend materiaal is de kans groot dat er asbestvezels in de lucht of omgeving terecht gekomen. Dit kan een ongewenst gezondheidsrisico als resultaat hebben. Om de ontstane risico’s in kaart te brengen en te beperken, en om er voor de zorgen dat er geen onnodige paniek ontstaat, is snel een daadkrachtig handelen van essentieel belang. Door het snelle handelen van Best4best wordt de veiligheid zo snel mogelijk gewaarborgd en wordt er voor gezorgd dat de asbestdeeltjes zich niet verder verspreiden.

Doordat wij zelf beschikken over alle benodigde attributen kunnen we snel schakelen en ter plaatse zijn. Dit is bij calamiteiten altijd van groot belang. Met onze eigen decontaminatie-unit, luchtpompen en meetapparatuur kunnen wij snel een asbest risicobeoordeling conform de NEN 2991 uitvoeren. Hiermee kunnen wij de gezondheidsrisico’s in kaart brengen en een helder advies geven over welke acties ondernomen moeten worden.

Naast dat Best4best snel een inventarisatie en risicobeperking van het vrijgekomen asbest kan verzorgen, hebben wij ook een groot netwerk van deskundige asbestsaneerders klaarstaan die, net als ons, zeer snel terplekke kunnen zijn om het verontreinigde gebied te saneren.

De volgende werkzaamheden kunnen uitgevoerd worden bij een calamiteit:

  • Inventarisatie van het vrijgekomen asbest
  • Risicobeoordeling voor de omgeving (potentieel of actueel asbestgevaar)
  • Afzetten van het verontreinigde gebied
  • Plan opstellen voor het opruimen van de vrijgekomen asbest (rapportage)
  • Ondersteuning bij de saneringen
  • Coördineren van de werkzaamheden
  • volledige asbest calamiteitenbegeleiding

Voorkomen is beter dan genezen!

Wij staan voor u klaar om u te informeren over de mogelijkheden en de gevaren van asbest. Heeft u nog vragen over asbest? Neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Dat kan zowel telefonisch als door onderstaand contactformulier in te vullen.

Pin It on Pinterest