Asbestinventarisaties

Asbestinventarisaties

Een asbestveilige omgeving, dat is waar Best4best naar streeft. Asbesthoudend materiaal brengt nu eenmaal bepaalde gezondheidsrisico’s met zich mee. Risico’s die weliswaar goed te beheersen zijn, zolang er maar op een verantwoorde en realistische manier mee om wordt gegaan. En juist daarin slaagt Best4best zo goed: omdat wij gewend zijn aan de dagelijkse praktijk.

Best4best is een deskundig en gecertificeerd bedrijf, conform het Procescertificaat Asbestinventarisatie (voorheen SC540), dat onafhankelijk asbestinventarisaties uitvoert. Best4best is in het bezit van alle benodigde middelen om overal een asbestinventarisatie uit te kunnen voeren. Met onze kleine rupshoogwerker kunnen wij zelfs op de lastigste plaatsen een inventarisatie voor u uitvoeren!

 

Wat houd het in?

Afhankelijk van de geplande werkzaamheden voeren wij een passende asbestinventarisatie voor u uit. Tijdens deze asbestinventarisatie onderzoekt de DIA (Deskundig Inventariseerder Asbest) van Best4best het gehele gebouw of een gedeelte hiervan. Wanneer er asbestverdachte materialen aangetroffen worden zal de DIA deze bemonsteren waarna het monster geanalyseerd wordt door een geaccrediteerd laboratorium.

De onderzoeksresultaten worden vervolgens uitgewerkt in een heldere rapportage met alle benodigde informatie. Zo zal per bron aangegeven worden om wat voor asbesthoudende toepassing het gaat, wat voor soort(en) asbest er in zitten, hoe het verwijderd dient te worden (Risicoklasse) en wat de urgentie van de sanering is. Het asbestinventarisatierapport dient als basis voor het saneren van de asbesthoudende toepassing.

 

Plannen voor verbouwen, slopen of het vervangen van uw dak?

Tot en met 1993 is in Nederland asbest toegepast in de bouw. In aanraking komen met asbest tijdens werkzaamheden en het onveilig verwijderen ervan levert niet alleen gezondheidsrisico’s op voor de bewoners, maar ook voor werknemers van sloop- of klusbedrijven en buren. Om die reden houdt het ministerie van SZW scherp toezicht op plekken waar bebouwd of verbouwd wordt. Wilt u daarom werkzaamheden uitvoeren aan een pand of woning van vóór 1994? Dan bent u wettelijk verplicht om eerst een asbestinspectie uit te laten voeren. Op deze manier wil de overheid voorkomen dan mensen blootgesteld worden aan asbestvezels die vrij kunnen komen bij de werkzaamheden en die schadelijk zijn voor de gezondheid. De gemeente zal u bij (ver)bouw dan ook opdragen om een gecertificeerd asbestinventarisatiebedrijf in de arm te nemen. Voor u als (ver)bouwer betekent dit extra werk. Dat is natuurlijk nooit leuk, zeker niet als u vol enthousiasme met uw bouwproject bezig bent. Best4best weet dat en staat u graag bij om alles zo ongecompliceerd mogelijk te laten verlopen. Van vergunningsaanvraag tot milieudeskundig advies: wij staan aan uw zijde.

Pin It on Pinterest