Asbestdaken

Asbestdaken

Wilt u een dak vervangen of renoveren en ligt er asbest op het dak? Of wilt u zonnepanelen op uw dak plaatsen maar liggen er asbesthoudende platen op? U zult dan eerst het asbest vakkundig moeten laten saneren. Het vervangen van een geheel dak met asbest is vaak een grote en ingrijpende operatie. De eerste stap naar het verwijderen van een asbesthoudend dak is het op laten stellen van een asbestinventarisatierapport door Best4best. Met dit rapport kunt u vervolgens prijzen opvragen bij verschillende asbestsaneerders. Wilt u ontzorgd worden met het verwijderen van uw asbestdak? Best4best is de partij die u begeleid bij het hele project!

Herkennen van asbestdaken

Asbesthoudende golfplaten waren vroeger erg populair als dakbedekking. De asbesthoudende platen waren sterk, gingen lang mee en waren goedkoop waardoor het een veel toegepaste dakbedekking was. Met name in de agrarische sector werd dit veel toegepast.  In de loop van de jaren komen bij verwering van de golfplaten asbestvezels vrij. Om die reden wil de overheid alle asbestdaken zo snel mogelijk gesaneerd hebben.

Asbestdaken vervangen

Om uw asbestdak te laten vervangen is de eerste stap het uitvoeren van een asbestinventarisatie door een gecertificeerd bedrijf. Bij een asbestinventarisatie wordt een rapport opgesteld waarin inzichtelijk gemaakt wordt:

–       Waar de asbesthoudend materialen gebruikt zijn en om welke hoeveelheid het gaat.

–       Welke soorten asbest aanwezig zijn in het asbesthoudend materiaal (er zijn 6 soorten asbest).

–       In welke Risicoklasse het asbest verwijderd moet worden.

–       Een advies of het asbest op korte- of lange termijn, of zelfs met spoed gesaneerd moet worden.

Naast het opstellen van een asbestinventarisatierapport kan Best4best ook het gehele traject voor u verzorgen van begin tot eind.

Best4best heeft hier veel ervaring mee en beschikt over een groot netwerk van bedrijven die bij de renovatie van een asbestdak betrokken zijn.

Een vertrouwd gevoel van een ervaren partij aan uw zijde!

Wat kost asbestverwijdering?

Asbest saneren kan erg duur zijn. Het is verstandig om de tarieven van asbest specialisten in uw regio te vergelijken. 
Een deskundig inventarisatie rapport van Best4best helpt u bij het (digitaal) opvragen van een passende offerte bij verschillende asbestsaneerders.

 

Pin It on Pinterest