Chroom-6

Chroom-6

 

Wat is Chroom-6?

Chroom komt voor in verschillende vormen, zo is er: Chroom-0 wat gebruikt wordt voor het ‘verchromen’ van bijvoorbeeld een stuur of een uitlaat, Chroom-3 wat een natuurlijk mineraal is wat in onze voeding voorkomt en niet schadelijk is, en Chroom-6 wat gebruikt wordt in verflagen vanwege de roestwerende eigenschappen.

Doordat Chroom-6 zich makkelijk hecht aan andere materialen, hecht het zich ook gemakkelijk aan het zweet van de huid en het longslijm. Hierdoor komt Chroom-6 bij bewerking van de chroom-6 houdende verf gemakkelijk in het lichaam terecht. Eenmaal in het lichaam zal het lichaam proberen de Chroom-6 verbinding om te zetten in een ‘natuurlijke’ Chroom-3 verbinding waarna het uitgescheiden wordt door het lichaam. Wanneer deze ‘omzetting’ binnen een lichaamscel plaatsvind kan er schade aan de cel ontstaan. Door deze beschadiging van de cel kan er schade ontstaan zoals schade aan het DNA wat kan leiden tot kanker of auto-immuunziekten.

 

Waar is Chroom-6 in gebruikt?

Chroom-6 is veel gebruikt op schepen, treinen, vliegtuigen maar ook op hout en plastic waardoor het ook in bouwmaterialen voorkomt.

 

Meten van Chroom-6

Twijfelt u of er Chroom-6 houdende verf is gebruikt op het object waar u bewerkingen aan wilt doen? Dan kan Best4best u hier bij helpen. Wij kunnen voor u onderzoeken of de verf Chroom-6 bevat .

Pin It on Pinterest