Risicobeoordeling NEN 2991

Risicobeoordeling asbest NEN 2991

 

Wat is een NEN 2991 onderzoek?

Een NEN 2991 asbest blootstellingsonderzoek, ook wel en risicobeoordeling asbest genoemd, is een objectief onderzoek waarbij de blootstelling aan asbestvezels gemeten kan worden. Doormiddel van luchtpompen en kleefmonsters kan vast gesteld worden of er bij het gebruik van een pand met asbest een gezondheidsrisico bestaat.

Een Risicobeoordeling NEN 2991 Asbest wordt ook gebruikt als er een asbesthoudende toepassing per ongeluk beschadig is en gemeten moet worden of bepaalde ruimtes nog veilig te betreden zijn.

Best4best heeft al het materiaal in huis om een snel en accuraat een NEN 2991 onderzoek uit te voeren.

Waarom een risicobeoordeling?

Aanleiding voor een asbest risico beoordeling  (NEN 2991) kan beschadigd asbest zijn door een brand, schade door werkzaamheden of een andere calamiteit. Maar ook wanneer tijdens een asbestinventarisatie. Niet-hechtgebonden of ernstig beschadigd asbest geconstateerd wordt wat een risico voor de gezondheid kan zijn, wordt een NEN 2991 onderzoek geadviseerd.

Ik heb een pand met asbest, kan ik deze nog veilig gebruiken?

Het is lang niet altijd nodig om asbest te verwijderen. Met de juiste maatregelen en instructies is een pand met asbest erin nog prima te gebruiken zonder dat er een risico voor de gezondheid is. Doormiddel van een NEN 2991 onderzoek kan Best4best meten of het veilig is om een pand te gebruiken. Daarnaast kan door Best4best een asbestbeheersplan opgesteld worden zodat het voor de gebruikers, het personeel en de werknemers duidelijk is waar asbest aanwezig is en hoe het pand veilig gebruikt kan worden.

Een Risicobeoordeling door Best4best?

Wij staan voor u klaar om u te informeren over de mogelijkheden. Heeft u nog vragen over asbest? Neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Dat kan zowel telefonisch als door onderstaand contactformulier in te vullen.

Pin It on Pinterest