WONEN

Plannen voor verbouw
Heeft u plannen om te gaan verbouwen? En woont u in een huis van voor 1995? Dan krijgt u mogelijk te maken met een asbestinventarisatie.

In veel gebouwen uit die periode is asbest verwerkt, bijvoorbeeld in isolatiemateriaal of plafonds. Maar ook in producten zoals vloerzeil en vensterbanken.

Gezondheidsrisico’s
In aanraking komen met asbest en het onveilig verwijderen ervan levert niet alleen gezondheidsrisico’s op voor de bewoners, maar ook voor werknemers van sloop- of klusbedrijven en buren. Om die reden houdt het ministerie van SZW scherp toezicht op plekken waar bebouwd of verbouwd wordt. Ook is een certificatieschema voor asbestinventarisatie opgesteld (SC540).

Best4best aan uw zijde!
De gemeente zal u bij (ver)bouw dan ook opdragen om een gecertificeerd asbestinventarisatiebedrijf in de arm te nemen. Voor u als (ver)bouwer betekent dit extra werk. Dat is natuurlijk nooit leuk, zeker niet als u vol enthousiasme met uw bouwproject bezig bent. Best4best weet dat en staat u graag bij om alles zo ongecompliceerd mogelijk te laten verlopen. Van vergunningsaanvraag tot milieudeskundig advies: wij staan aan uw zijde!